vrijdag 20 november 2015

November

Alweer November!
Lente is alweer bijna voorbij, 1 december begint de zomer al.
Blijf dat raar vinden, dat de seizoenen hier wisselen op de 1e van de maand :-)
Maar dat de seizoenen wisselen, is iets wat zeker is. Het is hier heus vaker mooi weer als in andere landen, maar we merken ook zeker een fors verschil tussen herfst, winter, lente en zomer.
De winter was afgelopen jaar echt koud. Zo fijn dat we nu een houtkachel hebben, hij heeft ook volop aangestaan.
De lente is heerlijk. Wel relatief gezien veel regen, maar dat is voor de tuinen alleen maar meegenomen. Vandaag een heerlijke dag, straks even wandelen naar Narrawallee!

Sinds augustus zijn er weer dingen veranderd in het huis. Onder het huis is een grote storage room, van ruim tien meter bij vier meter. Die was onafgewerkt, met zand, stenen, klei en rotsen. Rotsen klinkt overdreven, maar er liggen flinke keien, die nooit zijn weggehaald. IJsbrand heeft samen met Harm deze kamer ontzettend mooi opgeknapt. Een houten vloer erin, die hij gratis mocht ophalen bij een familie die een nieuw dek ging maken. Alle wanden afgetimmerd, nu is het een prachtige ruimte geworden voor alle kampeerspullen, en ook al mijn verfattributen staan netjes bij elkaar.
De garage is ook zo goed als klaar, en de badkamer beneden ook.
We kregen bezoek van Peter en Margot, en zij waren de eersten die in de rumpus room beneden sliepen.
Na hun bezoek hebben we nieuwe lampen opgehangen, en een kastje in de badkamer met haakjes.
Zo was deze kamer weer klaar voor Abram, die vlak voor de verjaardag van IJsbrand bij ons kwam!

IJsbrand en Fiene zijn samen naar Nederland geweest in augustus/september. Ze hebben een geweldige reis gehad, en zijn ook met Johan en Margreet een paar dagen naar Parijs geweest.
Zelf ben ik in oktober naar Nederland geweest, en ooo, wat is het toch altijd heerlijk om iedereen te zien. Het doet mij beseffen, wat een rijk en gezegend mens ik ben, met zoveel lieve mensen om mij heen!

Op dit moment is Harm op kamp met school. Hij is dinsdag weggegaan, en komt vanmiddag weer thuis. Zie er naar uit om zijn verhalen te horen!
Jonathan werkt nog steeds na school bij Office National, en is veel aan het hardlopen.
Ook voor de derde Mollymook Marathon, die zal worden gehouden op 12 december!
Fiene heeft het overal naar haar zin. Op school, op zwemles, bij haar vriendinnen. Heerlijk om te zien hoe zij letterlijk door het leven huppelt!

IJsbrand is klaar met zijn opleiding! Drie weken terug kwamen de laatste twee cijfers binnen, en hij mag zich nu Bachelor in Health and Community Services noemen. Ben reuze trots op mijn man, die deze studie naast werk en gezinsleven heeft gedaan. Niet alleen in het Engels, maar ook pittige onderwerpen. Chapeau lieverd!! In april is de diploma-uitreiking in Armidale. Jammer genoeg hier acht uur vandaan, maar we gaan zeker proberen om het in te passen. Toch leuker om daar te zijn dan je diploma opgestuurd te krijgen :-)

Nu gaan we lekker naar buiten, de zon roept!