zondag 16 augustus 2015

Augustus

Vandaag is het maandag 17 augustus, er staat een lekker windje buiten, dus de was zal na een uurtje wel droog zijn. De stofzuiger staat klaar, maar ik wilde eerst even een stukje schrijven.
Nog een goede twee weken, dan is de winter voorbij in Mollymook. We hebben horen zeggen, dat dit de koudste winter in 15 jaar was. Zijn wij even blij met de houtkachel! Zo heerlijk om voor het  vuur te zitten, het liefst met een bakkie erbij...
In het zonnetje blijft het lekker, maar in de ochtenden en avonden kan het goed afkoelen.

We zijn bezig om een deck aan het huis te gaan maken. We wachten nog 1 offerte af, en dan hakken we de knoop door wat het gaat worden. Als dat klaar is, willen we nog graag de badkamer aanpakken, en dan moet het voorlopig wel klaar zijn :-)
Jonathans kamer beneden is ook klaar, hij heeft zelf een mooi aquarium gekocht, en het ziet er erg gezellig uit.

Harm voelt zich al een weekje niet zo lekker, maar na een paar avonden vroeg naar bed gaat het gelukkig weer de goede kant op. Hij wordt met de dag langer, zijn broeken komen boven zijn enkels uit haha. Harm kan niet makkelijk kleding weg doen, en trekt onverstoorbaar zijn oude pyjama's en joggingbroeken aan. Ik ben benieuwd of hij net zo lang gaat worden als Jonathan.

Afgelopen week had Jonathan een hardloopwedstrijd in Canberra, en heeft het erg goed gedaan. De juiste tijd weet ik nu even niet uit mijn hoofd, het was  3 km, en ik geloof 10 minuten en 45 seconden. Maar het kan ook iets anders zijn...sorry.
Jonathan heeft het tekenen weer opgepakt, na een pauze van een jaar denk ik :-). Vind het erg leuk om hem weer zo te zien opgaan in het tekenen, en ook Fiene zit vaak naast hem aan de tafel om mee te doen.

Fiene is razend enthousiast, want ze mag volgende week met IJsbrand mee naar Nederland! Samen gaan ze naar Katwijk, maar ook een paar dagen met Ome Johan en Tante Margreet naar Parijs. 'k Wou dat ik mee mocht.... :-|)
Deze week  gaan we de koffers inpakken, en alles een beetje klaarzetten. Ik ben zo benieuwd hoe ze het gaan hebben!

IJsbrand is bijna klaar met zijn studie. Nog twee assignments, en dan hoopt hij in oktober klaar te zijn. Ben reuze trots op hem, het is niet niks om naast zijn werk nog een studie erbij te doen, maar hij heeft het hartstikke goed gedaan. Hopelijk rolt er een mooie baan voor hem uit.
Niet dat het nu niet goed gaat, maar ik weet dat hij graag een iets meer uitdagende baan zou willen.

Zelf ben ik vorige week bij een nieuwe 'baas' begonnen. Twee diensten in de week bij Hayden's Pies in Ulladulla. Het is hard werken, maar erg leuk om te doen. Veel leuke klanten, op een goede dag gaan er meer dan 1000 pies over de toonbank...ik zie een werk gelegenheid voor IJsbrand voorbij komen :-)

Nou, ik ga nu toch maar even aan de slag. Vanmiddag heeft Fiene Judo, en moet ik haar op tijd uit school halen. Jonathan werkt op maandag en dinsdagmiddag uit school bij Office National, en Harm en IJsbrand boxen iedere maandag met een stel vrienden om vier uur.
We houden ons bezig :-)

tot later!