maandag 29 december 2014

December! Een maand met Turbulentie!

Vanzelfsprekend begonnen wij met het vieren van Sinterklaas in December.
Het raakt kant nog wal hier in Mollymook, maar dat deert ons niet :-)
Wij vieren heel gezellig Sinterklaas met elkaar, dit jaar compleet met kruidnootjes, taai taai en kikkers/muizen.
Het blijft fijn om dit als gezin met elkaar te vieren, we hopen zo toch de herinneringen aan onze kinderen mee te geven.
Na de Sint stond de Mollymook Marathon voor de deur.
Net als vorig jaar, maar toch anders. Dit jaar waren er meer deelnemers, vooral de vrouwelijke kant was sterk vertegenwoordigd. Tien mannen en veertien vrouwen!
Het was een geweldige dag, op Facebook (Mollymook Marathon) staan foto's en verhalen, en wij willen graag iedereen in Nederland hartelijk danken voor hun bijdragen en support, echt geweldig!

We waren juist in de roes van het afscheid nemen van school (Harm gaat volgend jaar ook naar Highschool, Fiene begin in Year 2, en Jonathan in Year 9), toen we een uiterst gezellig telefoontje van de makelaar kregen.
Het huis wat wij sinds Februari 2014 huren, wordt verkocht. Dit houdt in, dat wij of moeten verhuizen, of dat de nieuwe eigenaar ons als huurder overneemt.
De onzekerheid is 'killing', althans, voor mij. Ik geloof niet dat IJsbrand er een uurtje minder door heeft geslapen. Dat heb ik ruim gecompenseerd...geloof mij!
Ik ben het huren inmiddels een beetje beu. Aan de ene kant is het heerlijk, je hoeft je nergens druk over te maken, geen kosten aan onderhoud etc. Maar het feit dat je zomaar weer moet verhuizen, dat gaat mij tegenstaan.
We gaan volgende week eens rustig om de tafel zitten, en kijken wat de mogelijkheden zijn.
Simpel gezegd zijn er twee opties, of we kopen een huis hier, of we kopen een huis in Nederland.
De knoop doorhakken zal ons goed doen, maar misschien ook niet...ik vind het meer dan lastig!
Jullie worden op de hoogte gehouden, suggesties zijn meer dan welkom :-)

We gaan ons er nu niet teveel mee bezig houden. We willen namelijk volop genieten van het bezoek van Jolanda en Sanne! De zus van IJsbrand en haar dochter zijn sinds zaterdag 20 december bij ons op bezoek, en blijven tot Nieuwjaarsdag.
Het is elke dag genieten, en we zijn erg dankbaar dat ze hier zijn!

Tot snel!