vrijdag 30 november 2012

Pigeon House Tea Rooms







Sinds we hier wonen, hebben we een voorliefde ontwikkeld voor Pigeon House Mountain. (Bijna) Iedere bezoeker nodigen we uit om met ons De Berg te beklimmen, welke altijd weer verrast met een schitterend uitzicht.
Het is een heerlijke wandeling, met onderweg tijd genoeg om te praten, te zingen :-), en te genieten van het uitzicht.
Nu zagen we drie jaar geleden dat er in de buurt van Pigeon House Mountain een soort van theehuis is. Compleet met scones, sandwiches én natuurlijk uitzicht op Onze Berg.
Je weet hoe dat gaat, het kwam op het lijstje van 'dat moeten we echt een keertje doen'.
Dit jaar, op mijn veertigste verjaardag, nam IJsbrand mij als verrassing mee naar The Tearooms.
Heerlijk, ik zat mij de hele weg naar het theehuis al te verheugen op een verse scone met cream en jam.
Je voelt hem vast al aankomen......de Tearooms werden gerenoveerd, en gingen vrijdag 1 juni weer open....(Wij waren daar op woensdag 30 mei!)
Geeft niets, dan een andere keer.
Afgelopen oktober was Bart bij ons op bezoek. Daar had ik overigens een leuk logje aangewijd, maar dat is op een andere account geplaatst, en zweeft ergens op het WWW....Terug naar Bart.
Toen de kinderen alle drie op school zaten, gingen we met Bart Pigeon House wandelen. Nu heeft Bart dat ook al eerder gedaan, maar vond het gelukkig weer leuk om te doen.
We reden langs de Tearooms, en vanzelfsprekend kwam mijn wens om daar eens thee te drinken weer ter sprake. Nu denk je misschien: waarom gingen jullie dan niet gelijk? Nou, dat had een oorzaak...haha, we zouden lekker op tijd gaan wandelen, zodat we op tijd zouden zijn om de kinderen weer uit school te halen. Nu wil het dat er nét die ochtend schitterende golven waren in Mollymook. Dus ja, dan weet je het wel.
We gingen twee uur later wandelen dan bedacht, waardoor er geen tijd overbleef om thee te drinken.
Gelukkig wel om te wandelen, en het was een heerlijke dag.
Als kadootje kregen wij van Bart, echt heel erg leuk en attent:-), een kado-bon om bij de Tea Rooms een lekker bakkie te doen, of om te lunchen!
En jawel, jawel, afgelopen vrijdag was het zover!
Samen naar de Tea Rooms, wat was het een heerlijke dag!
We hebben genoten Bart, heel, heel erg bedankt!
Volgende keer ga je mee!!




vrijdag 23 november 2012

Bijna zomervakantie








Vandaag is het zaterdag, lekker een dagje vrij. Jammer genoeg niet voor IJsbrand, die werkt van 09.00 tot 19.00 vanavond...Niet gezellig voor hem in het weekend. En natuurlijk ook niet voor de kinderen (en voor mij :-) ) Morgen werkt hij van 15.00 tot 23.00, maar dan kunnen we overdag nog wat leuks met elkaar doen.
Jonathan en Harm hebben vanmiddag een uitje van de zwemclub, ze gaan eerst bowlen, en daarna pasta eten.
Fiene is drie keer wezen 'wennen' op de grote school. Ha, ze liep daar rond alsof ze al jaaaaren daar op school zit, we maken ons niet druk of ze het wel naar haar zin gaat hebben op school. Ze zal de boel wel een beetje naar haar hand willen zetten, ben benieuwd!
Nog drie weken, en dan begint voor de jongens de zomervakantie. Weer een jaar voorbij, het voelt op zich prettig om zo aan het eind van het kalenderjaar ook het schooljaar af te sluiten. Straks eind januari een nieuwe start. Jonathan gaat beginnen in jaar 7, High School. Harm gaat naar jaar 5, Junior School, en Fiene start in Kindergarten.
Tijd voor mij om ook weer naar een baantje uit te kijken. Hoewel dat natuurlijk wel moet passen in mijn weekrooster van sporten, schoonmaken, lezen en haken. Mmmmm, we'll see....!!

woensdag 21 november 2012

Er was iets misgegaan...

Geen flauw idee wat er de laatste keren is gebeurd met de verslagjes op het blog.
In Nederland kwam ik er achter, dat het laatste zichtbare stukje was, dat Jonathan naar Canberra ging.
Ha, dat is nu inmiddels een aantal maanden terug, en ik heb ECHT een aantal keer een stukje geplaatst.
Hier in Australie goed te zien, maar helaas in Nederland niet...
Wie begrijpt het?
Maar dat doet er niet toe, we pakken de draad weer op!