vrijdag 31 augustus 2012

Jonathan naar Canberra



Afgelopen woensdag, 29 augustus ging onze Jonathan met zijn klas op excursie. Drie dagen, twee nachten, naar Canberra. Het werd extra stil in huis, omdat IJsbrand ook op reis is! Harm werd trots de man van het huis, Fiene nam haar taak ook met verve op, en bemoeide zich nog extra met van alles en nog wat. Dat kwebbelmondje staat niet stil. Je kan goed merken dat ze weer volledig is hersteld van haar griep/koorts/oorontsteking. Maar goed, we dwalen af!
We waren bij Jonathan. Woensdagochtend erg vroeg (zeker voor mij) zette ik hem af bij school. Een knuffel kreeg ik in de auto, vanzelfsprekend niet in het bijzijn van zijn klasgenoten. Zucht. Hij wordt écht groot nu.

Er stond van alles op het programma. De eerste dag gingen ze naar het Australian Institute of Sport, Cockington Green (een soort van Madurodam) en een War Memorial Tour.
Donderdag was een volle dag, met o.a. een tour naar het Parliament House, Black Mountain Tower en het National Museum. 's Avonds werd er gebowld, volgens Jonathan het leukste van de drie dagen :-)

De laatste dag, vrijdag gingen ze in de ochtend naar het Questacon en het Canberra Deep Space Centre.
Toen ik Jonathan van de bus haalde vanavond, zag ik een jongen die wel zes centimeter langer leek geworden. Een bleek, verstreken gezichtje, maar met stralende ogen. Hij had het heerlijk gehad. Al het schone ondergoed en sokken bleken nog in zijn tas te zetten, dus zijn eerste gang thuis werd naar de douche. Na het eten, volop met verhalen, nog even foto's gekeken, en toen echt naar bed.
Morgen vraag ik hem om een klein stukje aan dit verhaaltje toe te voegen.

Zo is het eerste schaapje weer thuis. Het Grote Schaap komt zondagmiddag aan, en dan zijn we weer compleet. Tot die tijd draai ik nog heerlijk zonder commentaar Il Divo, lekker keihard. Behalve als de kinderen slapen natuurlijk :-)



Hier is een aanvulling van Jonathan:

Het was echt superleuk in Canberra. Bowlen vond ik echt het leukst. Voor mijn part had ik in plaats van alle andere dingen steeds gebowld. Ik nam een hele snelle aanloop alsof ik in de Olympische Spelen aan het rennen was. En toen kegelde ik zo alle pins om. In het National Museum had je echidna hersens, kasuaries drumsticks, een paardenhart van een bekend Australisch paard (het snelste ooit). Het hart woog wel 6.35 kilo en er waren nog veel meer andere  griezelige dieren op sterk water. Het was echt heel erg leuk! Ik kan niet wachten tot volgend jaar. Groetjes van Jonathan 

dinsdag 21 augustus 2012

Onze IJze is in Kattuk




Vandaag is het woensdag 22 augustus. Er is al een aantal weken geen nieuw stukje op de site geplaatst. Dit heeft mede te maken met het feit dat IJsbrand alle stukjes schrijft...Ik hou mij altijd een beetje ter zijde, vind het ook wel prettig dat ik het niet hoef te doen (net als het gras maaien). Maar nu mijn mannetje in Katwijk is, en nog wel ongeveer anderhalve week wegblijft, bedacht ik dat het misschien toch wel even tijd werd voor een klein, nieuw stukje.
Hier gaat alles goed in Mollymook. Het laatste staartje van de winter is aangebroken, en het is tegen de twintig graden vandaag. In de zon uit de wind te warm, maar in de schaduw heerlijk.
Ik vind het zo fijn dat het zulk goed weer is geweest in Nederland afgelopen week, heerlijk allemaal naar buiten!
De jongens zijn vandaag op school, Fiene ging vanmorgen met mij mee naar de sportschool, en daarna gingen we even samen het dorp in. Ze glunderde, en zei met een lief snuitje: Gezellig he mamma? Alleen wij, en niemand anders!
Nu moet ik eerlijk zeggen dat ze haar vader ook echt mist. Af en toe pakt ze een foto van IJsbrand erbij, en gaat daar dan zwijmelend naar staren. Ook heeft ze een waslijst met dingetjes die ze aan hem vertellen op Skype, waaronder: haar eerste losse tand!! Wat een mijlpaal! Hopelijk duurt het nog héél lang voordat hij eruit gaat, vind het melkgebitje altijd zo schattig!
Harm en Jonathan helpen mij goed, iedere dag drogen ze af, en ruimen ze hun kamer volgens hun manier netjes op.
Haha, het huis blijft zo extreem netjes, dat is toch wel een welkome bijeenkomstigheid van een huishouden zonder man erbij! :-) Grapje hoor schat, je gezelligheid wordt echt gemist. Harm mist zijn voetbalmaatje, Jonathan mist zijn tekenmaatje, en Fiene mist haar kletsmaatje.
En ik? Ik mis mijn maatje!
Geniet ervan schat, alles gaat meer dan goed hier, doe iedereen die je ziet onze lieve groetjes,
en tot horens!

4 more Sheep xx